De flitsbezoeken van sinterklaas waren een groot succes. Sint en Piet konden vanwege de corona-regels wel langs de huizen , maar helaas niet veilig mee naar binnen. Daarom is gekozen voor bezoekjes van Sint en Piet langs de deuren van de mensen thuis. Dit is natuurlijk iets minder gezellig dan de huisbezoeken zoals wij dit normaal altijd uitvoeren, maar dit was de meest veilige oplossing.

We hadden weinig verwachtingen van deze sinterklaasperiode en hadden slechts enkele flits-bezoeken verwacht. Ondanks het corona-virus wisten Sint en Piet echter in 2020 alsnog enorm veel kinderen blij te maken met onze zogenaamde flitsbezoeken. Onze klanten hadden gelukkig veel begrip voor de situatie.  Ook kwamen we er achter dat Sinterklaasboekingen.nl in een artikel in het AD had gestaan, waardoor veel nieuwe klanten ons wisten te vinden.  Heel leuk vonden wij het om in diverse straten achter elkaar meerdere woningen te mogen bezoeken. Bedrijven en scholen waren dit jaar helaas niet zo goed in te plannen door de corona-regels.

In totaal hebben we in 2020 toch nog 59 flitsbezoeken mogen uitvoeren en één school kunnen bezoeken met extra veiligheidsmaatregelen. Sinterklaas mocht zelfs het plakaat “gezonde school” uitreiken aan deze geweldig leuke school. Ondanks het succes van de flitsbezoeken hebben we toch nog zo’n 40% minder omzet gedraaid dan in voorgaande jaren. Voor onze Sint en Pieten was het een enorm bijzondere periode.

We zijn enorm blij met de blije gezichten van alle kinderen en ouders die we hebben mogen bezoeken. Het was echter wel écht heel koud, dus wij hopen dat we in 2021 weer gewoon bij de mensen binnen mogen komen!

Roetveegpiet

In het verleden boden wij voornamelijk geheel zwarte Pieten aan bij onze boekingen. Voor ons zijn er nooit principiële bezwaren geweest tussen het aanbieden van roet-veeg-pieten of geheel zwarte pieten. Wel was het altijd enorm lastig om voor die enkele klant die een roet-veeg-piet wilde, dit in te plannen binnen de beschikbare tijd. Immers kun je niet even tussendoor van pieten wisselen of omschminken. Eigenlijk kregen we vooral van scholen en één enkel bedrijf de vraag om zogenaamde roet-veeg-pieten mee te brengen naar onze bezoeken. Desondanks hebben we in 2020 besloten alleen nog met roet-veeg-pieten op pad te gaan. Voor het eerst hebben we hierin geen keuze aan onze klanten gegeven.

Hoewel het wel degelijk anders aanvoelt voor onze Sint en Pieten, hebben we geen negatieve reacties ontvangen van onze klanten. We hopen daarom in 2021 deze trend door te mogen zetten en zullen voortaan alleen nog roet-veeg-pieten aanbieden.