2020 is nu al een veel bewogen jaar door het uitbreken van een corona-pandemie. Sommige landen zijn in lockdown gegaan en Nederland heeft gekozen voor een zogenaamde intelligente lockdown met mondkapjes, een anderhalvemeter maatschappij en beperkingen m.b.t. werk en vrijetijdsbesteding.

Onze medewerkers hebben lang nagedacht en gediscussieerd en besloten geen reguliere huisbezoeken aan te bieden in 2020. Enkele van onze medewerkers werken naast de Sint en Piet bezoeken óók in de zorg en hebben vrijwel dagelijks te maken met patiënten met Covid-19. De afgelopen tijd zien we weer een snelle toename van het aantal opnames van Covid-19 patiënten in de Nederlandse ziekenhuizen en het aantal coronapositieve mensen zal de komende maanden flink toenemen. Daardoor is het voor álle sinterklaasacts in wezen niet verantwoord om huisbezoeken af te leggen.

Wij zouden het niet over ons hart kunnen brengen wanneer door bezoeken bij ruim 85 huishoudens met honderden kinderen, onze klanten, onze familie of wijzelf besmet raken of ziek worden van het corona-virus dat Covid-19 veroorzaakt.

Flitsbezoeken

Om het feest toch op één of andere manier door te kunnen laten gaan en te voldoen aan de grote hoeveelheid aanvragen, hebben we besloten alleen nog flitsbezoeken en eventuele corona-proof bedrijfs- of schoolbezoeken te doen.

Bij een flitsbezoek komen Sinterklaas en één roet-veeg-piet bij u thuis aan de deur terwijl de kinderen sinterklaasliedjes zingen. Hoor wie klopt daar kinderen, ‘t is een vreemdeling zeker? Wat een enorme verrassing is het toch! Sinterklaas en Zwarte Piet kloppen of bellen aan en hebben strooigoed meegenomen.  De kinderen doen open en op gepaste afstand van de deur staan Sint en Piet klaar om gedag te zeggen. Helaas mogen we niet dichterbij komen en moeten we tenminste anderhalve meter afstand houden. Er worden geen handen geschud, er wordt niet geknuffeld of omhelst.

Wel vraagt sinterklaas of de kinderen een liedje kunnen zingen voor de goedheiligman en dan bedenkt Sinterklaas zich opeens iets…. De kadootjes! Piet wijst de kinderen op de zak met kadootjes en de kinderen mogen de zak mee naar binnen sleuren zodra Sint en Piet weer vertrekken.Hoe het precies zal verlopen zal natuurlijk elke keer net een beetje anders zijn, zoals u van ons gewend bent!

Uiteraard duurt een dergelijk bezoek iets korter dan u gewend bent en Sint en Piet kunnen niet mee naar binnen komen.
Een bezoek duurt slechts 5 tot 10 minuten per gezin, maar dat sinterklaas persoonlijk langs is geweest en even de tijd nam om gedag te zeggen is toch wel bijzonder! Anders met voorgaande jaren is dat wij alleen nog werken met roet-veeg-pieten en dus niet meer langskomen met geheel zwart geschminkte pieten!

Kosten

Sinterklaasboekingen.nl biedt ieder jaar al voordelige bezoeken aan bij de mensen thuis. Wij maken hier echter normaal al erg weinig winst op door de enorme hoeveelheid voorbereidingstijd, reiskosten en kosten aan strooigoed en kleding en attributen. In een uur kunnen wij ondanks dat de bezoeken korter duren nog altijd maar gemiddeld 2 tot 3 huisbezoeken inplannen (hint: tenzij gezinnen in dezelfde straat wonen!).

Daarom rekenen wij dit jaar wel iets minder dan voorheen, maar moeten wij nog steeds vanaf €40,- per bezoek rekenen afhankelijk van de reisafstanden.
Om de reisafstanden zo veel mogelijk te beperken zullen we met tijdvakken werken waarin u kunt aangeven wanneer u een Sint en Piet wenst te ontvangen.
Wij zullen dan ons best doen om uw bezoek efficiënt in te plannen en voeren overleg met u wanneer dit precies gaat worden. Uiteraard hoort u z.s.m. en teminste 48 uur van te voren hoelaat het bezoek plaats vindt. Ook krijgt u net als voorheen van ons een SMS voordat Sint en Piet arriveren zodat u één en ander kunt voorbereiden en de kinderen alvast kunnen beginnen met zingen!

Interesse ? Stuur een e-mail naar info@sinterklaasboekingen.nl