Op 1 januari 2019 wordt door de overheid het lage btw-tarief verhoogd van 6% naar 9%. Dit heeft gevolgen voor de administratie en levering van goederen en diensten en dus ook voor ieders portemonnee. Veel goederen en diensten zullen hierdoor namelijk duurder worden en dat zult u gaan merken.

Podiumoptredens en toneelvoorstellingen vallen in Nederland op dit moment nog onder het lage btw-tarief. Ook voedingswaren en de ingrediënten die nodig zijn voor het maken van bijvoorbeeld pepernoten, speculaas, marsepein en chocoladeletters vallen onder het lage btw-tarief. Dit betekent dat u in 2018 nog een btw-tarief betaalde van 6% voor deze goederen en diensten.

Helaas heeft de overheid besloten het lage btw-tarief te verhogen naar 9%. Dit geldt dus ook voor een bezoek van Sinterklaas en zijn (Zwarte)Pieten bij u thuis of in ‘t bedrijf. Omdat wij altijd al lage prijzen hanteren en altijd netjes volgens de regels facturen en een administratie bijhouden, moeten wij helaas ook onze prijzen verhogen.  Niet alleen de door de Pieten gemaakte lekkernijen zijn duurder geworden, maar ook onze acts en bezoeken zijn hierdoor 3% duurder geworden. Dat vinden wij natuurlijk heel jammer, maar hier kunnen wij helaas niets aan doen.

Desalniettemin zullen wij bij Sinterklaasboekingen.nl / zQence entertainment ook in 2019 weer lage prijzen rekenen voor onze diensten en producten. Al vanaf € 47,50 incl. 9% BTW kunt u een huisbezoek van ongeveer 20 minuten bij ons boeken, inclusief strooigoed voor 4 of minder kinderen. Uiteraard is dit wel afhankelijk van de locatie, datum en het tijdstip waarop het bezoek plaatsvindt.

Bij bezoekjes bij bedrijven hanteren wij altijd maatwerk en zal niet alles dat in een pakket valt in btw-tarief veranderen. Zo vallen bijvoorbeeld goederen als geluids- of lichtsets onder het hoge btw-tarief. Deze hadden in 2018 een btw-tarief van 21% en dit zal in 2019 hetzelfde blijven. Ook de cadeautjes vallen onder het hoge btw-tarief en zullen dus ongewijzigd blijven.

Wilt u weten hoeveel een bezoekje van Sint en Piet(en) bij u thuis of in het bedrijf kost, stuur ons dan een bericht via ons contactformulier.