Bij de meeste gezinnen waar wij langskomen worden cadeautjes gegeven tijdens het bezoek van Sinterklaas en Zwarte Piet. De cadeautjes koopt u zelf en kunt u zelf in een jute zak doen die u koopt bij bijvoorbeeld de HEMA, Blokker of wellicht een andere winkel. Ook Bol.com levert jute zakken via hun online shop. Weer andere mensen doen de cadeautjes in een shoppingbag of vuilniszak.

Zo’n 10 minuten voordat Sint en Piet bij u thuis arriveren sturen wij een SMS naar uw mobiele telefoon. Zo weet u dat zij er bijna zijn, maar kunt u ook één en ander voorbereiden. U kunt dan bijvoorbeeld de zak met cadeau’s voor de deur zetten of alvast op de overloop zetten. Sommige mensen zetten de zak ergens in een schuurtje voor de deur die zij dan open doen of in een auto voor de deur die van het slot gehaald wordt. Als u duidelijk aan ons door geeft waar wij de cadeautjes kunnen vinden zullen we die pakken voordat wij aanbellen of kloppen.

Sommige mensen vinden het eng om de zak met cadeau’s voor de deur te zetten in hun buurt. Zij kunnen dan zodra Sint en Piet binnenkomen de zak bij de deur aan Zwarte Piet geven. Dit valt niet op, zeker niet wanneer Sint en Piet eerst naar binnen gaan en u dan bij de deur roept naar Piet dat hij de zakken heeft laten staan. Deze heeft u natuurlijk net bij de deur gezet, maar dat valt de kinderen nooit op door de drukte en het enthousiasme!

Het is overigens niet altijd mogelijk om alle cadeautjes uit te pakken met het gezin. Afhankelijk van de tijd en hoe alles loopt tijdens het bezoek, doen we meestal 1 cadeautje per kind uitpakken (soms 2) en dan kunt u gezellig met het gezin de overige cadeau’s uitpakken zodra Sint en Piet weer op pad zijn!